Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Troligen Nordens vackraste fartyg.. Och så lite Slussen..

***

I ett par dagar låg Danmarks Kungaskepp Dannebrog vid Skeppsbrokajen i Stockholm, själv gick jag förbi där igår i fint väder och tog då dessa bilder med min mobil Iphone 12, fortsatte sedan kajen mot Söder Mälarstrand och under 'Guldbron', och det såg ut som att man håller på för fullt med att snygga till ytorna under bron där, så känslan var att det troligen öppnas upp där om inte alltför lång tid.. I så fall blir det säkert också 'cyklingsbart' till och från Munkbron mot Stadsgården eller Söder Mälarstrand, utan att behöva korsa de av bilar trafikerade gatorna som går via 'Guldbron'.. Det ser bra ut!

Dannebrog

***

Vet inte om det här 'nya' området av Skeppsbrokajen har fått något nytt namn sen det öppnades, men det har blivit ett populärt område att bara sitta och njuta vid fint väder som här, känns som det borde få ett 'eget' namn nu.. Fika och matställen finns det längre bort till vänster i bild.

Här med 'vidvinkeln' på mobilen..

Det här tolkar jag som själva 'båtsluss delen' för fritidsbåtar och sightseeingbåtar, och dess övervakningsrum..

Känns lite som 'sista' arbetena och viss uppstädning pågår nu..

Cykelbana och gångväg går straxt bortom staketet och de 'gula gubbarna' med Söder Mälarstrand bortåt, och Stadsgården bakåt, och som fungerar även nu..

Tack för mig!

Postat 2024-05-08 19:25 | Läst 379 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Första sommardagen vädermässigt..

***

Det kändes väldigt trevligt, och lite oväntat! Stockholm hade +22° i skuggan som mest och det räcker gott för mig, mer värme behövs inte och dessutom var det svaga vindar!

Premiär också med frukost på balkongen, det har jag inte haft sedan augusti förra året..

Tittade samtidigt på 'Älgvandring' och TV4 morgonprogrammet.. En och annan Älg och Ren kunde ses, tror jag såg en örn också..

Tog senare en promenad en bit ut mot och på Långholmen, på vägen dit passerade jag denna fina 'malmgård' känd från 'Seniorsurfarna' förra säsongen..

Pålsundet mellan Södermalm och Långholmen med sina vackra träbåtar, som vårdas ömt..

Troligen bjöd det fina sommarvädret på en premiär för många..

Står själv på Långholmsbron här, sen är det Västerbron över till Kungsholmen och därefter den 'lilla' Pålsundsbron.. Mycket med broar i stan!

Folkskolegatan nära Högalidsskolan vid Hornstull, tunnel genom en fastighet där..

På samma gata men mittemot vyn ovan finns 'gatans bibliotek'.. Här med två kvinnor som ställde upp ett par böcker..

Dagens bokutbud..

Sen gick jag och handlade och sedan hem för en fika.. Allt här fotat med Iphone 12.     Tack för mig!

Postat 2024-05-04 22:55 | Läst 296 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Ännu ett steg i 'vårens framfart'..

***

Gick ett varv runt Gamla Stan i Stockholm igår, då med tanken att se om de första tärnorna har kommit, och då menar jag Fisktärnor.. Och det hade dom! Två individer Fisktärna kunde observeras vid Stockholms Ström, och det är nästan alltid här jag brukar se de första.. Tror att dom är rätt så punktliga dessutom, det är nu jag brukar se de första i månadsskiftet april/maj. Sen kan det dyka upp betydligt fler i sin passage mot norr.. Trevligt i alla fall! Och ett vårtecken med viss 'status' enligt mig!

Årets första tärna, med riggen på fullriggaren 'af Chapman' på Skeppsholmen, i bakgrunden..

     

**

Strandskata vid Riksdagshuset intill Norrström i Stockholm, har inte sett den på kanske tre veckor men igår visade den upp sig fint, där den/dom brukar vara. Har sett två individer i några år här, men i år har jag bara sett en hittills..

     

   

Allt fotat igår med Z50 + Z 180 - 600 mm. som med den kameran blir 270 - 900 mm. och översiktsbilderna med Iphone 12.     Tack för mig!

Postat 2024-04-28 22:00 | Läst 293 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ju närmare man ser dom desto vackrare..

***

Det är den känslan jag får när jag ser dessa fåglar sittandes straxt utanför Slussen och Gamla Stan i Stockholm..

     

**

Det är ett par flytande arbetsplatsformar till Slussenbygget som skarvarna står på..

     

**

     

**

     

**

Gick förbi här idag men nu såg jag inte en enda skarv.. Kanske är dom iväg och häckar någon annanstans i ett par månader nu.. Här är ett panorama över Skeppsbrokajen, där bilderna togs ett par hundra meter till höger här nu i veckan som gick.. Fotat med Iphone 12, men fågelbilderna med Z50 +Z 180 - 600 mm. som då ger 270 - 900 mm.

Tack för mig!

Postat 2024-04-27 22:53 | Läst 321 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Storskarvarna utanför Slussen i Stockholm, återigen..

***

Det här är en fortsättning på förra bloggen som finns: Här! Och jag går vidare med några fler bilder på de speciella men vackra Storskarvarna..

     

     

**

Här lämnade jag skarvarna och promenerade vidare på min promenad utefter Skeppsbrokajen, och kom väl 500 m. bort när plötsligt himlen förmörkades..

Vad är det som händer..? Plötsligt 'föll' det ner kanske 200 Storskarvar till från skyn, och tycktes komma från öster.. hade lite dålig koll där.. Är det en flock som egentligen är på väg norrut nu i vårtiderna som ändå pågår, och som sen fått syn på sina artfränder här i Stockholms Ström utanför Gamla Stan..? Jag vet inte! Jag följde de flesta av dom med kameran, men är osäker på om alla landade, jag tror inte det.. Men många gjorde det! Så här kommer fler bilder på flocken, med varierad bakgrund från Söders höjder med Katarinaberget och Fjällgatan i bakgrunden, och kyrkan man ser ligger i Vitabergsparken och är Sofia kyrka.

           

Sen landade de flesta utanför 'Fotografiska' vid Stadsgårdskajen..

Jag fortsatte promenaden motsols runt Gamla Stan, och återvände sen till skarvarna utanför Slussen efter en knapp timme, för att se vad som hände med alla dom.. Men dom var som bortblåsta konstigt nog, kanske dom fortsatte sin färd norrut efter att ha käkat några Strömmingar här..? Allt fotat med Z50 + Z 180 - 600 mm. som ger 270 - 900 mm. med den kameran..     Tack för mig!

Postat 2024-04-22 19:00 | Läst 403 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 221 Nästa