En fråga om utrustning

Ibland händer det. Alfåglarna ligger på fotoavstånd från bryggorna. Om man har ett minst 600mm och kan beskära ett hundratal millimeter till vill säga. Men det har inte jag. Hade jag haft det, vilket dessutom inneburit i ett oförsvarligt stort hål i plånboken, hade jag slutat dagen med några fina alfåglar, fjorton gudingar men bara en åda, en häger, en korp, fru storskrak, paret strandskata och ett par svarthakedoppingar. Skäggdoppingar som parningspelar är inte dumt det heller. Och havsörnen, "GammelAnte", så klart. Och ett oräknat antal andra av alla de sorter stora som små. Men ingen sädesärla.
   Det är kanske inget att gräma sig över, andra gör det bättre och har säkert mer med tålamod. Och jag går dessutom omkring med ett zoom. Jag börjar bli lat, eller är det den där fotolusten som inte alltid infinner sig. Det finns att fundera över.
   

Inlagt 2024-04-28 18:31 | Läst 350 ggr. | Permalink
Jag hade gärna stått på den bryggan ett tag :-) Jag är inte ute i skärgården särskilt ofta och när vi är det är det ju oftast med en dykbåt. Då finns inte riktigt tid att spana efter fåglar.
Hälsingar Lena
Svar från mombasa 2024-04-28 22:45
Jag plussar på med morkullan över taknocken och alfågesång utifrån fjärden. Roslagsvår, typ.